Välkommen till tidsbokningen i Blekinge län

Här bokar du tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort.

polisen.se/pass hittar du information om pass och id-kort och vad du behöver tänka på inför besöket på passexpeditionen.

Leveranstider

  • cirka en vecka för nationellt id-kort
  • leveranstiden för pass ändras från dag till dag, läs mer om detta på polisen.se


Viktig information för dig som reser inom EU/Schengen – Nationellt id-kort är en giltig resehandling för resor inom Eu/Schengen. Du behöver alltså inget pass för resor inom det området. Det finns ingen åldersgräns för att ansöka om nationellt id-kort.


Information om e-legitimering för tidsbokning av pass och nationellt id-kort

E-legitimering för tidsbokning vid ansökan om pass och nationellt id-kort krävs för att säkerställa att de bokningar som görs gäller rätt person.

Följande e-legitimationer kan användas:

  • Bank-ID
  • Mobilt Bank-ID
  • Freja eID+

Vad innebär e-legitimering?
E-legitimering innebär att, när du ska boka en tid kommer du att behöva legitimera dig elektroniskt. När du har tryckt på knappen ”Boka tid” eller "Omboka/Avboka" kommer det upp en ny sida, där väljer du vilken typ av e-legitimation du vill använda dig av. När legitimeringen godkänts kommer du automatiskt till nästa steg och kan fortsätta din bokning.

Jag har inte möjlighet att använda e-legitimation, vad gör jag?
Ta i första hand hjälp av någon som har e-legitimation, ett ombud (t.ex. vårdnadshavare som bokar tid åt sina barn), och be denne hjälpa till att boka en tid. Då identifierar ombudet sig med sin e-legitimation och ombudets personuppgifter anges då automatiskt i bokningen. Att det är ombudets personuppgifter som anges i bokningen utgör inget hinder vid besöket på passexpeditionen. Observera att du kan ha högst två aktiva bokningar per e-legitimation.

Du kan även ringa 114 14 för att få hjälp att hitta en tid om du inte har möjlighet att använda e-legitimation.

De svenska medborgare som bor utomlands och inte har Bank-ID kan ringa polisen på +46 77 114 14 00 för att få hjälp med att boka tid.

Boka ny tid Help instructions

Omboka/Avboka Help instructions