Välkommen till tidsbokningen i Västra Götalands län

Här bokar du tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort.

polisen.se/pass hittar du information om pass och id-kort och vad du behöver tänka på inför besöket på passexpeditionen.

Leveranstider

  • cirka en vecka för nationellt id-kort
  • leveranstiden för pass ändras från dag till dag, läs mer om detta på polisen.se


Viktig information för dig som reser inom EU/Schengen – Nationellt id-kort är en giltig resehandling för resor inom Eu/Schengen. Du behöver alltså inget pass för resor inom det området. Det finns ingen åldersgräns för att ansöka om nationellt id-kort.


Information om införande av e-legitimering för tidsbokning av pass och nationellt id-kort

Om införande av e-legitimering, Bank-ID m.fl.
Onsdagen den 20 april införs e-legitimering i Polismyndighetens tidsbokning för pass och nationellt id-kort. E-legitimeringen införs för att säkerställa att de bokningar som görs gäller rätt person. Observera att det går att ha högst två bokningar per person- eller samordningsnummer.


För tidsbokning kommer följande e-legitimationer att kunna användas:

  • Bank-ID
  • Mobilt Bank-ID
  • Freja eID+


Vad innebär e-legitimering?
E-legitimering innebär att, när du ska boka en tid kommer du att behöva legitimera dig elektroniskt. När du har tryckt på knappen ”Boka tid” eller "Omboka/Avboka" kommer det upp en ny sida, där väljer du vilken typ av e-legitimation du vill använda dig av. När legitimeringen godkänts kommer du automatiskt till nästa steg och kan fortsätta din bokning.

Jag har inte möjlighet att använda e-legitimation, vad gör jag?
Ta i första hand hjälp av någon som har e-legitimation, ett ombud (t.ex. vårdnadshavare som bokar tid åt sina barn), och be denne hjälpa till att boka en tid. Då identifierar ombudet sig med sin e-legitimation och ombudets personuppgifter anges då automatiskt i bokningen. Att det är ombudets personuppgifter som anges i bokningen utgör inget hinder vid besöket på passexpeditionen. Observera att du kan ha högst två bokningar per e-legitimation.

Du kan även ringa 114 14 för att få hjälp att hitta en tid om du inte har möjlighet att använda e-legitimation.

De svenska medborgare som bor utomlands och inte har Bank-ID kan ringa polisen på +46 77 114 14 00 för att få hjälp med att boka tid. Det finns en särskild kö för dig som behöver hjälp med detta.

Boka ny tid Help instructions

Omboka/Avboka Help instructions